HAASTATTELUSSA TIMO ROKKANEN

3.2.2006

Toimittajien kynsissä Timo Rokkanen.
Toimittajien kynsissä Timo Rokkanen.
TAMPAtoimitus kiittää ja kumartaa.
TAMPAtoimitus kiittää ja kumartaa.

Timo Rokkanen haastateltiin Tampajalla valmennuksen yhteydessä.

Tähtitoimittajamme Jaana ja Tupu haastattelivat Timo Rokkasen valmennuksen yhteydessä. Pitkään ja hartaasti mietityt kysymykset eivät Timolle tuottaneet ongelmia vaan vastaukset tulivat nopeasti. Torpedot saavat tehdä kaikkensa ettei toimittajamme siirry Seiskan tai maikkarin palkkalistoille. Ja eikun haastatteluun...............

Kuka Olet?
Timo Rokkanen, puolihullu Espoosta :)    (Timon sensuroimaton vastaus)
Missä aloitit ratsastuksen ja kenen opetuksella?
Vuonna 69 Tuusulassa, ensimmäisellä tunnilla ratsuna Kipsu niminen suomenhevonen. Siihen aikaan ensin  ratsastettiin suomenhevosilla ja kun tietty taito saavutettiin pääsi vasta ratsastamaan lämminverisillä. Satuloina toimi armeijan vanhat satulat joten se mukavuudesta.
Ensimmäinen kisakokemuksesi?
Estekisat Tapiolan talleilla hevosena Induska. Kisakokemus päättyi siihen että hevonen kieltäytyi kolme kertaa ja radalta lähdettiin niin vauhdilla että melkein keilattiin Vaaku nurin.
Miten hoidat omaa kuntoasi?
Koiran kanssa lenkkeillen 
Idolisi ratsastuksessa ja miksi?
Hubertus Schmidt. Hänen tyyliinsä kannattaa kaikkien pyrkiä
Kuka sinua valmentaa ja kuinka usein?
Janne Bergh noin 3 - 4 kertaa viikossa. Lisäksi käyn Hubertus Schmidtin kursseilla hänen käydessä Suomessa.
Tämän hetkiset kisakumppanisi (hevoset)?
Loboss Loving Art ja Bartnik
Miten pidät hevosesi motivoituneena ja kunnossa kisakauden ja lepotauon aikana?
Kisakaudella ratsastetaan erilailla kuin lepotauolla tällä pidetään hevosten mielenkiinto yllä. Talvella harjoitellaan Loboss Loving Artin kanssa tiettyjä liikkeitä ja Bartnikin kanssa perusliikkumista. Hevosilla maastoillaan ja tehdään mukavia laukkapätkiä joka piristää hevosten mieltä ja pitää kropan kunnossa. Hevosilla myös hypätään jonkin verran.
Minkälaista viikko-ohjelmaa noudatatte?
Kilpailukautena ratsastan kunnolla 3 - 4 kertaa viikossa mieluiten peräkkäisinä päivinä. Näin tehtynä hevoselle luodaan rytmi jonka jälkeen hevoselle  ei ole ongelma pitkät kisaviikonloput joiden aikana joudutaan ratsastamaan kunnolla kolmekin päivää peräkkäin. Muina päivinä ratsastan kevyemmin lyhyempiä pätkiä hevosen sen hetkisiä tarpeita kuunnellen.  Kisakauteen ei varsinaisia lepojaksoja jätetä vaan hevoset pitää "lomapätkiä" jonka aikana käydään laukkailemassa ja maastoillaan enemmän.
Mitkä ovat tavoitteesi hevosiesi kanssa tulevalla kaudella?
Loboss Loving Artilla  GP luokat kotimaassa ja Bartnikilla pikkukierros tavoitteena.
Mieluisin kisapaikkasi ja miksi?
Laakso. Tarpeeksi tilaa. Lisäksi hevoseni ovat tottuneet tekemään Laaksolla kivoja asioita ja tästä syystä hevoseni ovat siellä mielellään ja liikkuvat siellä hyvin.
Miten hoidat hevosiesi terveyttä?
Tarpeeksi yksinkertainen ruokinta. Rokotukset ja raspaukset ajallaan. Säännöllinen fysioterapeutin käynti. Ennaltaehkäisynä jokavuotinen säännöllinen tarkka eläinlääkärintarkastus jonka yhteydessä mahdolliset vielä piilevät vaivat löydetään ajoissa ja voidaan hoitaa niin että niistä ei tule isompaa murhetta. Onneksi hevoseni ovat perusterveitä.
Mistä hevostarvikkeestasi et luopuisi?
Satulastani.
                                         kiitokset!

kysymykset:Jaana&Tupu
teksti:Tupu
kuvat:Mika