TULOKSIA ULKOMAILTA!

9.6.2009

Kisaraporttia Hampurista, 21-24.5 ja Spangenberg CSI* Amateur kisasta 5-7.6.

Kisaraporttia Hampurista, 21-24.5

Tällä kertaa Hampurista ja kilpailuna Hamburg Derby. Majoitusproceduurit, eläinlääkärin tarkastukset ja muut suoritettu ja silmäys kisa-areenaan. Kyllä. Areena on iso, noin puolitoistakertaa jalkapallokenttä ja nurmikko vähintäänkin hyvässä kunnossa. Eikä mennyt ”ravalle” vaikka voimakas ukkoskuuro kastelikin kentän ja kisaajat torstaina. Ja Derbyradan banketti… on iso. No, olosuhteet on paikallaan ja kisoissa ollaan Nepparilla ja Carlotalla, tosin Derbyrata ja banketti saavat vielä odottaa, noin viisi vuotta (?) ja silleen. Mutta muuten kisataan yksi lähtö per hevonen per päivä.  Kisat aloitti perjantaina Carlotta 115 radalla, puhdas suoritus ja sijoittui, oli kymmenes. Neppari 135 radalla, puhdas rata ja tulos 14. Lauantaina hypättiin ”jokeri”, eli pisteitä kerättiin 135 radalla. Neppari meni puhtaasti, kunnes tuli jokeri (abt140) ja se valitettavasti alas. Muuten hyvä. Carlotta otti pari pienempää alas, mutta jokeri jäi. Tässä ei sijoituttu, tuloksena Carlotta 18. ja Neppari 26./34.  Sunnuntaina Carlotta meni jälleen pienempää, 115 radan, teki  puhtaan suorituksen ja sijoitus hienosti 7. Neppari hyppäsi 135, mutta valitettavasti perusradan viimeinen tuli alas, harmi, sillä muuten oli tasaista menoa. Lopputulos oli 31. (41 lähtöä). Tuloksena kisoista kaksi sijoitusta ja kokemusta isosta ja pitkästä radasta. Mukana olleet tukijoukot, Harri, Arja, Hanna ja Petra nautimme muuten kisojen kansainvälisestä ilmapiiristä.

Kisaraporttia Spangenberg CSI* Amateur kisasta 5-7.6.

Tällä kertaa hieman kauempana kotoa, eli Spangenbergissä, joka sijaitsee n.380 km etelään Hampurista, aivan Kasselin lähellä.  Maisema alkoi jo olla hieman vuoristoista. Valitettavasti vain sää ei kovin suosinut. Perjantai oli vielä ihan ok, lauantaina alkoi sade lämpötilan ollessa vain + 8.5. Kyllä oli viileetä.  Sunnuntaina kisattiin pilvipoutaisessa säässä. Lämpöä sentään +12….  Ja matkassa oltiin jälleen Nepparin ja Carlotan kanssa. Rita on kuntoutumassa, mutta ei kisaa vielä.  Täällä amatöörinä kisataan luokassa 115 cm (”pieni luokka”) ja 135 cm (”keskiluokka”). Iso luokka on sitten 140 cm.  Kisat aloitti perjantaina Neppari 135 luokassa. Tulos oli kotoisen tyylin A2 luokassa puhdas rata ja sijoitus 6. Eka rusetti kotiin. Iltapäivällä Carlotta suoriutui 115 radasta myös puhtaasti sijoittuen neljänneksi.   Lauantaina päivällä, sadekuurojen siivittämässä säässä, molemmilla hevosilla oli vuorossa 135 cm. Hieman oli hankalaa, molemmilla 2 alas, mutta ehkä hieman yllättäen kuitenkin sijoitukset Nepparilla 7 ja Carlotalla 8.

Sunnuntaina vuorossa uudelleen 135 molemmilla hevosilla. Kilpailu kahdessa vaiheessa, kotoisasti 367.1 A2/A2.  Nyt oli jo uusinnan esteissä kokoa tuon 135 edestä. Eikä rata muutenkaan ollut helpoimmasta päästä. Tässä Annina ja Neppari tekivät loistosuorituksen, nollarata ja loppusijoitus toinen !  (Anninan mukaan voiton vei valitettavasti joku ”noin 50v. fafa, ilman itsesuojeluvaistoa, tyylillä voitto tai miljoona virhettä..”) No, sellaista se on. Carlotalla uusinnassa 4vp, mutta silti sijoitus kuudes.  Ei ollut huono reissu, kuusi rataa ja kuusi rusettia.  Tästä on jälleen hyvä jatkaa.  Vielä viikko Lentföhrdenissä ja sitten Norjan kautta kotiin, Juhannuksen jälkeen, jolloin jatkuu kisakausi Suomessa